Galetes de te


La Rita ja està de vacances així que hem de buscar activitats a casa que a fora fa molta calor i amb un pis petitò com el nostre no es pot córrer gaire!

Com que la cuina li encanta, què millor que unes galetes, a més ja sembla tota una professional fent boletes de la pasta.


L'únic problema és que tots els ingredients han de passar revisió, ho ha de tastar absolutament tot.

Aquesta és una recepta un xic modificada d'un llibre que em van regalar amb 1080 receptes de cuina, us imagineu quantes receptes!!! La llàstima és que no hi ha ni una fotografia.

INGREDIENTS:

-100gr. de mantega.

-125gr. de sucre.

-250gr. de farina.

-1 cullerada sopera rasa de llevat en pols (tipus Royal).

-1 cullerada sopera de llet freda.

-2 ous.

-melmelada (opcional).


En un bol es barreja la mantega (ja fosa) amb el sucre, quan formi una massa esponjosa s'hi afegeixen els ous batuts. Després a poc a poc la farina, el llevat, un pessiguet de sal i finalment la llet freda.


Ara només queda fer boletes amb la massa. Si voleu que no se us enganxi a les mans, fregeu-vos-les amb farina, això va molt bé sobretot per als nens.

Poseu paper de forn en una safata i aneu col·locant les boletes. Si teniu fills artistes també els podeu deixar que facin formes, la Rita va fer uns quants cucs i una súper bola que diu que era especial pel seu pare!!

A la recepta original hi posen ametlles, però com que no en teníem vaig decidir que melmelada, en aquest cas de maduixa i festucs, ja estaria bé i prou vistós.


Amb un dit feu una mica de pressió al centre per deixar un foradet per a la melmelada i llestos, cap al forn ja calent.


A la Rita li agrada molt això de fer foradets, només de la de vigilar perquè es va animant i al final tot seria un forat.



Durant uns 10-12 minuts a uns 170-180º. Llestes per menjar.
Queden cruixents per fora i tovetes per dins, una combinació perfecte!! I qui millor per tastar-les que la pastissera!!!!


Comentaris

Irina ha dit…
mmmmm... les fare aqeust cap de setmana!!!!!
g-i-b-a ha dit…
Les galetes semblen boníssimes, i la petita cuinera està grandíssima i guapíssima
SECUNDÀRIA A ha dit…
mmmh! què bones! i jo encara sense tastar les magdalenes de xocolata... se m'acumula la feina!!!
velvetinna ha dit…
Gracias por la receta, creo que la haré esta tarde jejeje, tu niña es lindísima, menuda ayuda tienes con ella ¿eh?