Tutorial cabàs

Aquest és una manera ben fàcil de decorar un cabàs, ja sigui el típic d'anar a la compra o un de més petit que es pugui fer servir a mode de bolso. Les coses que arriben a cabre en el meu bolso-cabàs. Només necessitareu: el cabàs (evidentment), cola blanca, algun tovalló amb el dibuix amb el que vulgueu decorar i un pinzell (també es pot fer amb una esponja).


Retalleu el dibuix del tovalló, no cal ser molt perfeccionista que no es notarà i en separeu les tres capes que el formen.
La que val és la del dibuix, les altres directament a les escombraries.


Feu una barreja de cola blanca amb una miqueta d'aigua.

El primer pas és passar aquesta barreja per tot el cabàs, després hi apliqueu la capa exterior que heu guardat del tovalló.

Amb molt de compte que aquesta és la part, podríem dir més complicada, de tot el procés, comencem per un costadet i anem fent copets o acompanyant amb el pinzell. Jo començaria per algun dibuix més petit, que sempre resulta més senzill.


Quan ja la tinguem ben col·locada fem una passada per sobre amb la cola i deixem assecar.
Jo recomanaria fer un parell o tres més de passades amb cola per tal de que formar una pel·lícula per damunt de l'aplicació i fer-la més resistent.
Ja teniu el cabàs decorat.
La veritat és que n'hem fet uns per regalara a les "senyoretes" de la classe de la Rita, els hi hem donat plens de fruita i verdura, fan molta patxoca i sembla que els ha agradat molt la idea.
Aquí teniu algunes mostres més de cabassos decorats, si en voleu algun els tenim a la venda a la Marieta & Co



Comentaris

SECUNDÀRIA A ha dit…
Molt xulo el tutorial Txell! Aquesta tècnica es diu decoupage. Un cop ho vaig fer sobre un gerro de vidre i sobre caixes de fusta dels xinos. Queden coses molt xules!
Irina ha dit…
que xulo! haure d'anar a trobar tovallons de paper amb algun dibuix ben maco!