Tutorial pantaló

 Amb unes noies del Soc Petit, hem decidit fer un "sew along" mensual o bimensual, depen del ritme... totes som mares!!!
Compartim tutorials i els dels pantalons m'ha tocat a mi.
Bassats en un patró de la Dana.
Si no hi esteu familiaritzats és millor col·locar un pantaló que sapigueu que vagi bé al petit/a al damunt per veure si el patró s'ajusta a les vostres necessitats.
 

 Per a l'Albert el patró és just de tiro així que li afegeixo una mica més per fer la vora de la goma, aquests quedarà jus de la mida del patró.


I també és una mica més alt, així que també hi afegeixo per baix. Amb el patró de la Dana surten una mica acampanats així que si els voleu més rectes només heu de treure una mica dels costats del final del pantaló.
 


Un "truquillo", a l'hora de marcar i tallar si poseu la roba doble estalviareu moltíssima feina. Jo envolto d'agulles tot el pantaló i aprofito per col·locar-les d'aquesta manera just el que quedarà al mitj del pantaló. Així ja tinc les agulles ben colocades per començar a cosir.
 


Comencem a preparar les butxaques, us he deis¡xat una mida orientativa, per si us interessa. Aquests pantalons es poden variar de mil maneres un cop ja li tens la pràctica.
Igual que abans aprofito per tallar els dos trossos alhora, ho haurem de fer dues vegades per a les dues butxaques.
Aquestes estan pensades per anar al darrera al cul.

  
Les agulles en aquest cas també les poso ja per passar-hi la màquina per sobre!!


 Passem un repunt al voltant deixant un forat per poder girar la butxaca.



Tallem una mica les puntes i així resultarà més fàcil a l'hora de girar.

 


Hi he afegit una mica de decoració a la butxaca amb fil gruixut de color vermell, primer ho marco amb un color que així és més fàcil de seguir.

 



A mà seguint el dibuix i també les dues línies que es veuen a dalt que primer vaig probar a màquina, però que no es veuen gaire bé.




Per preparar les genolleres si no en teniu cap de referència una bona manera és agafar un paper de la mida que us sembla que us agradaria i doblegar-lo per la meitat.
 


Desprès tornar-lo a doblegar i marcar un semicercle que haureu de tallar per tenir un patró.
 


Queda una cosa semblant a aquesta (els fulls com veieu són reciclats dels meus fills artistes). Segurament n'haureu de fer més d'un fins que trobeu una mida que ues convenci, després guardat i ja el tindreu per les pròximes vegades.

 

També amb la roba doble i les agulles colocades ja per passar-hi la màquina.

 


Deixem un foradet per poder girar les genolleres.


 

Un "truquillo" perquè la roba no tibi al girar-la és fer uns petits tallets just abans d'arribar al cosit per tot el voltant, sempre que la roba sigui corba.
 


 Girem i genolleres llestes!!.
Segueixo dintre d'una estoneta que tinc un petit aquí que m'està estirant.







Comentaris

Irina ha dit…
Que be!
Tinc els patrons d'aquests pantalons tallats des de l'any passat! volia fer-ne uns per un amiguet de la Hana... ara seguint el teu tuto, a veure si m'hi poso i els tinc per al seu proper aniversari!