divendres, 16 d’abril de 2010

Melindros




Acabem de descobrir que a la Rita li encanten els melindros i al seu pare també. El més curiós és que comentant el tema a les dues avies també. Així que n'hem anat a comprar. Per sorpresa meva, els he trobat caríssims, jo que em pensava que serien baratets, inocent de mi!! He decidit que no podia ser, i buscant (haig de dir que no massa), he trobat la recepta dels melindros... pel que sembla facilíssim. així que mans a l'obra amb la Rita, això de remenar li encanta, bé ella prefereix anar probant tot el que vaig posant a la massa. I amb els melindros ha disfrutat especialment que se'ls ha de posar sucre glass pel damunt abans d'enfornar-los... crec que n'ha anat a para més a la panxa que als melindros, però que hi farem la Rita que és molt dolça (quan vol, es clar).
El fet és que ens queden la mar de bé, no anirem a comprar més melindros que ja sabem com es fan!!!!!!!!!!!!!!!




La recepta:

-3ous.
-75gr. de sucre.
-75gr. de farina.
-1/2 culleradeta de llevat en pols.
-sucre llustre pel decorat.

Separar la clara dels rovells.
Els rovells es barregen amb el sucre i s'hi afegeix poc a poc la farina i la llevadura.
En un altre bol es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen amb molt de compte a la massa anterior.
Es forra una plata de forn amb paper vegetal i amb una màniga (o per defecte una bosseta d'aquestes per congelar amb un foradet en una de les cantonades, o una cullereta amb compte), es van fent tires d'uns 7-8 cm de llarg i uns 2cm d'amplada.
Es posa el sucre llustre pel damunt i al forn, ja calent, a uns 200º durant 10 minutets o quan s'enrrosseixin.
Bon profit!!!

dimarts, 13 d’abril de 2010

Pastis de formatge


Aquesta Setmana Santa no hem marxat, però tampoc hem parat... aprofitant una de les trobades amb els amigotes, vaig probar de fer el pastis de formatge. Èxit assegurat!!! No en van quedar ni les engrunes!!!


Aquí us deixo la recepta.

BASE- Galetes triturades amb mantequilla.
PASTIS- 3 iogurts.
- 3 ous.
- 1 formatge estil philadelphia.
- 4 cullerades de farina.
- 10 o 12 de sucre.

Es posen les galetes triturades amb mantequilla a la base d'un motlle desmontable. Tot seguit es barregen tots els ingredients i es reparteix la massa resultant sobre les galetes.
Al forn a uns 170º-180º durant una 1/2 horeta, es va controlant que no es cremi per si s'ha de treure abans.
Es deixa refredar dins del motlle i quan ja està fret s'hi afegeix al damunt melmelada al gust.
A mi m'agrada la de maduixa, que desfaig amb una mica d'aigua i sucre i gelatina que així la cobertura queda amb més consistència.
I pastís fet, des de llabors l'he repetit un parell de vegades més i sempre n'escuren les engrunes i tot!!!!!