divendres, 21 de maig de 2010

Rosa de feltre

Vaig veure fer aquest tipus de rosa per internet amb paper i vaig pensar "perquè no provar-ho amb feltre", doncs eus aquí el resultat!!
Per ser la primera pova no està gens malament, espero que les altres quedin menys botorudes que aquesta.

A més m'he animat a fer un mini tutorial a veure qué us semblarà, que serà el meu primer!!! Primer dibuixeu una espiral en un tros de feltre, si voleu una rosa vermell sinó del color que us vingui més de gust. Pel que he vist la gràcia és que la espiral no sigui perfecte, així que a mà alçada!

Desprès la retallem, deixant una rodoneta al final de l'espiral, ens servirà de cul de la rosa, que així quedarà més forta.


Anem enrotllant la rosa des de la cua fins al cul (centre de l'espiral), a mida que es va enrotllant s'hi va posant la cola. S'ha d'anar amb compte que és molt, molt fàcil que vaig més cola als dits que a la rosa (ho dic per experiència).

Aquí teniu la foto de com queda més o menys el cul de la rosa. Jo he fet servir una pistola de cola calenta, en aquest cas. És la primera vegada, però m'han dit que per fer coses de feltre és la millor.


Quan ja tigueu la rosa feta la poseu sobre d'un feltre de color verd per fer la fulla, marqueu la rodona de la rosa i dibuixeu la fulla. Retalleu i només ens quedarà afegir-hi l'imperdible!


Jo el que faig, és fer dos tallets al feltre i hi passo l'imperdible per dins, així quan encolo la fulla amb la rosa, també l'imperdible queda enganxat.
Aquests són uns imperdibles plans que van molt bé per fer aquests tipus de coses, amb un de normal també es pot fer, però llavors s'haurà de cosir.
Ja teniu la rosa acabada, espero que us hagi agradat i us animeu a provar!!!

dilluns, 17 de maig de 2010

Un any més grans


Bé doncs ja ha passat el dia del meu aniversari, una mica accidentat pel temps i la febreta de l'Albert petit..., ja sóc un any més experimentada!
Al final, però vaig poder bufar les espelmes i tot!!
Amb la meva fantàstica ajudant!!!
Regals, regalets... quina il·lusió, i això que aquest any sembla que tothom s'hagi posat d'acord.
Ara gràcies a la Susanna i a la meva germana tinc material de sobres per anar fent nous projectes i caixetes on tenir-ho tot ben guardadet. Si li sumes el llibre de "Coser para niños es facil", que m'ha regalat l'Albert, ja tinc una feinada per a molts dies, si, si vinga cosir!!!


Els meus pares m'han regalat una bici d'aquestes que semblen antigues, amb la seva cistelleta i el timbre, a veure si comencem a fer passejos ara que sembla que per fi ens visita el solet.


I no puc descuidar-me el fantàstic dibuix que m'ha fet l'artista de casa... que de seguida em va fer obrir informant-me que era un dibuix que havia fet ella.
Cosa que ha confirmat el seu pare, que diu que ni hi ha cap ajuda al dibuix, si és que al final ens soritrà artista la noia, amb el nom que té!!