dissabte, 7 de juliol de 2012

Tutorial vestit coixinera

  
Ara que ja estem en plena calor ve d'alló més de gust posar-se coses ben fresquetes (si pels de casa fos, anirien despullats tot el dia). Així que aquest vestit coixinera és una molt bona opció i realment un projecte súper, súper senzill i que sempre queda bé.


Busqueu una coixinera que us agradi i si no teniu les mides gaire preses agafeu un vestit que sàpigueu que va bé com a mida de referència.

 

Doblegeu la coixinera i el vestit per tallar per on aniran els braços. Penseu en deixar un tros a la part de dalt que haureu de fer una bora per on passarà la tela que fa de tirant.
Aquí no es veu molt bé que els tirants d'aquest vestit han quedat com amagats.
Si no teniu vestit talleu una diagonal una mica a ull, també ho he fet i normalment queda força encertat! ;)

 

Ara ja fem una vora petita per a les aixelles, als dos costats.
 


I hi passem un repunt. L'únic lloc on es pot trobar una mica de complicació en tot el vestit és al fer el repunt just en aquest lloc, però res que no es pugui solucionar, a més penseu que si queda una mica abonyegat és el que està sota l'aixella i no es veu!
 


Un cop fetes les vores dels costats ens toca la de dalt, penseu que ha de ser una vora gran, ja que per aquí hi ha de passar la tela que ens farà de tirants.
 

Calculeu que les vores dels dos costats resultin iguals. (Si ho mesureu perfecte, jo haig de confessar que ho faig a ull).


Podriem dir que el cos del vestit ja està enllestit, ara anem a pels tirants. Per a aquest vestit jo he tallat una roba de 8x58cm. La Rita farà ara 5 anys.
Penseu quan talleu la tela que hi ha d'haber roba per als tirants i sobrar-ne per fer un llaç.
La dobleguem per la meitat i embastem, per passar un repunt a tot el llarg de la roba.Aquest és el meu moment de pànic, no m'agrada gens girar la roba sobretot si es tracta d'una peca llarga, qué hi farem, peciència!!Embastem les puntes ja girades cap a dins.
 


I un repunt als dos extrems per fer-ho més polit. Si escolliu un fil del mateix color de la tela ni es veurà aquest repunt.
 

Posem un imperdible a la punta de la tela i la passem per les dues vores que hem fet a dalt.
Ara ja tenim el vestit acabat. 
Nomès quedarà si es vol afegir-hi unes butxaques o alguna aplicació. Normalment hi afegeixo unes butxaques d'algun color llampant, aquest el va escollir la Rita, i com no... és de color rosa.
Les tallo una mica a ull, pensant que les dues quedin iguals.
Són bastant amples perquè m'agrada fer-hi uns doblegs al mitg, trobo que queden amb una mica més de cos.
 

Coloquem dues capes de tela juntes, (cara bona tocant amb l'altre cara bona), i hi passem un repunt al voltant deixant un forat per poder-les girar.
Penseu en fer uns tallets al voltant de la corva per evitar que la tela tibi quan la gireu.
 

Un parell de doblegs un cop la butxaca ja està girada, i embastat. És pot afegir un viaix o senzillament passar un repunt per fixar els doblegs, també queda bé i és menys feina.

 


Passar un repunt pel viaix, penseu a l'hora de tallar-lo que ha de ser una mica més gran que la butxaca. S'ha de doblegar i que quedi la part  del final a dins de la butxaca un cop l'embasteu al vestit.
 

 Fixar les butxaques al vestit allà on us vingui més de gust i cosir.
Ja està, ja teniu un vestit, fresquet, fresquet i lles per portar!!!Aquest és un que li vaig fer a la Rita l'any passat i que encara porta molt sobint, li agrada i és moolt cómode.
I... sabeu el millor, sempre va bé, es va fent més curtet però com que els tirants no són fixes no es fa petit.
Al final li quedarà com una samarreta i el seguirà poguent portar.
Espero que us agradi!!!