dissabte, 3 de juliol de 2010

Tutorial cabàs

Aquest és una manera ben fàcil de decorar un cabàs, ja sigui el típic d'anar a la compra o un de més petit que es pugui fer servir a mode de bolso. Les coses que arriben a cabre en el meu bolso-cabàs. Només necessitareu: el cabàs (evidentment), cola blanca, algun tovalló amb el dibuix amb el que vulgueu decorar i un pinzell (també es pot fer amb una esponja).


Retalleu el dibuix del tovalló, no cal ser molt perfeccionista que no es notarà i en separeu les tres capes que el formen.
La que val és la del dibuix, les altres directament a les escombraries.


Feu una barreja de cola blanca amb una miqueta d'aigua.

El primer pas és passar aquesta barreja per tot el cabàs, després hi apliqueu la capa exterior que heu guardat del tovalló.

Amb molt de compte que aquesta és la part, podríem dir més complicada, de tot el procés, comencem per un costadet i anem fent copets o acompanyant amb el pinzell. Jo començaria per algun dibuix més petit, que sempre resulta més senzill.


Quan ja la tinguem ben col·locada fem una passada per sobre amb la cola i deixem assecar.
Jo recomanaria fer un parell o tres més de passades amb cola per tal de que formar una pel·lícula per damunt de l'aplicació i fer-la més resistent.
Ja teniu el cabàs decorat.
La veritat és que n'hem fet uns per regalara a les "senyoretes" de la classe de la Rita, els hi hem donat plens de fruita i verdura, fan molta patxoca i sembla que els ha agradat molt la idea.
Aquí teniu algunes mostres més de cabassos decorats, si en voleu algun els tenim a la venda a la Marieta & Codijous, 1 de juliol de 2010

Tutorial tutú


Bé aquesta és una manera força senzilla per fer tutus. Si teniu una petita princesa com la que tenim a casa (res a veure amb sa mare de petita), segur que us agradarà.
Heu de comprar tul de diferents colors, per fer aquest tutú vaig agafar un tros de 60cm, queda una faldilla d'un 25 cm de llarg.
Necessitareu també goma elàstica per fer la cintura, mediu més o menys la cintura del peque a qui va destinat la faldilla.
Talleu la goma i cosiu els dos extrems amb un repunt a màquina (sempre quedarà més fort), o a mà.
Talleu trossos de tul d'uns 3cm d'ample i reserveu-los.Ara el procediment: Es tracta de posar el cercle de goma a una cadira tipus la de la foto.
Desprès doblegueu per la meitat els tros de tul que heu tallar i heu de fer passar per darrera la goma i per davant del centre del tul els extrems.


No sé si m'he explicat massa bé, però a la foto ho veureu millor!
A la Rita li encanta posar-se-la per ballar i fer voltes i més voltes, aquí teniu el resultat a la model.Les hem posat a la venta a Marieta & Co si en voleu alguna, també es poden fer amb tons blaus i verds o convinats els tres colors

dilluns, 28 de juny de 2010

Troballes IV


Una altra troballa per la Rita, un vestit més aviat grandote de 6 mesos que es convertirà en una samarreta de 3 anys.
Res tan senzill com fer un tallet a la part central del coll de la samarreta i afegir-hi un ribet aquí i també per tot el voltant del coll.
És senzill i pot resultar una idea molt bona per donar un toc original a les samarretes, però sense carregar-les.I aquí la Rita amb el serrell acabat de tallar, em sembla que em vaig passar una miqueta... ja li ha crescut!