divendres, 8 d’octubre de 2010

Tutorial mussol de feltre


La Roser va trobar aquest mussol per internet, i em va comentar que qué em semblava per penjar a l'arbre de nadal, doncs molt bonic!!
Ara ja l'he provat de fer i us heu d'animar, resulta laboriós de temps, però no de dificultat i el resultat és espectacular.
Així que aquí en teniu el tutorial, pas a pas a veure si us hi animeu (va dedicat a tu Roser, vull veure el teu arbre ple de mussols).


Primer us heu de baixar el patró que podeu trobar aquí. Llavors només es tracta de calcar-lo sobre del fetlre que hagueu escollit i ja podem començar a retallar.


El presentem per veure com quedaria un cop acabat.


Podríem començar pels ulls, primer cosim el botó.


Després les dues boles blanques al contorn d'ulls més gros i els reservem.


Prenem mides del bec i el cosim.


Ja està llest el mussol per afegir-hi els ulls.


Cosim a la panxa del mussol les tires (opcionals, o també es poden fer amb ric-rac, vetes...)


I el comencem a cosir, heu de tenir en compre de no cosir la part inferior que serà el forat que farem servir per introduir-hi el "relleno"


Fem l'interior de les ales i ja podem embastar amb agulles el darrera del mussol. Així quan fem el contorn de les ales ja estrem ajuntant les dues parts.


Ara ens queda el reste del contorn del mussol, tenint en compte d'afegir una veta entre les dues orelles si el volem per penjar!
Omplim el mussol amb el "relleno".
I el tanquem, llest per penjar. A la Rita li ha agradat moltíssim, diu que vol que li pengi a la seva habitació!!

dilluns, 4 d’octubre de 2010

Coca de xocolata


Aquesta és una recepta del taller del SP, queda un pastis superbo i si a més al mitg l'omples amb xocolata com suggereix la recepta ja espectacular, l'únic problema...cordar els pantalons!!!

INGREDIENTS:
-3 ous.
-1 iogurt. (i amb aquesta mida)
-1/2 de llet.
-2 de sucre.
-3 de farina.
-1/2 d'oli de girasol.
-1/2 de cacau.
-1 sobre de llevadura.
-1 pessic de sal.

Més fàcil impossible, tot barrejat i en un motlle (untat amb mantequilla o oli mateix, perquè no s'enganxi), al forn uns 35-45 minuts a uns 180º.
Un cop fret i desmotllat es pot omplir l'interior amb Nocilla, Nutella, o alguna melmelada que li va molt bé a la xocolata!


Bon profit... ah i me'n descuidava tot amb la ajuda de la meva petita chef, més ocupada a tastar la massa que a ajudar!