dimecres, 27 de març de 2013

TUTORIAL GORROHola a tots, estic molt contenta perquè aquesta setmana la Pantigana celebra la seva "setmana del Bebe", li vaig proposar aquests gorros com a projecte per incloure durant la setmana i m'ha demanat si en podia fer un tutorial.
Així que aquí el teniu. Primer de tot heu d'anar a buscar el patró a la web de la Martha Steward.
 El patró és petit i l'haureu d'ampliar, poseu un gorro de la mida que creieu que us pot anar bé, per tenir una mica de referència, recodreu-vos també de deixar un marge de costura quan el feu!!!Un cop ja el tingueu escolliu un parell de robes, jo us aconsellaria robes amb un punt elàstic o samarretes que tingueu per casa, és un bon porjecte per recilcar. Jo en porto unes quantes. 

 Poseu cara bona amb cara bona i claveu unes agulles, llest ja per cosir.


Feu el mateix amb l'altra roba escollida.


I cosim els dos laterals de les dues parts del gorro.Ara el que hem de fer és ajuntar la part del gorro que ens queda oberta, és potser la part més difícil per explicar, però quan ho tingueu a dabant ja veureu que és senzill. Cosim, aquí aneu amb compte amb els extrems de la costura, s'han de cosir seguint una mica aquest mitg cercle que marca la roba, que si no ens pot quedar una mica boturut.
Això és fàcil, un cop cosit ho girem i ho comprovem, i sempre estem a temps de rectificar-ho si no ens acaba de convèncer. Un cop hem cosit les dues parts del gorro es tracta de posar-les una dins de l¡altra. 
Compte aquí!! La cara que s'ha de veure d'un a tocar de la que s'ha de veure de l'altre. I nosaltres ens quedarà a dabant la que ha de quedar amagada.

 


Un cop una dins l'altra li comencem a clavar agulles, a mi m'agrada començar per aliniar bé les costures dels dos costats, així quan el girem es veurà més polit.

Acabem de clavar les agulles al reste del voltant del gorro.
Llestsos! a cosir tot el voltant del gorro.Recordeu de deixar un foradet sense cosir per poder girar el gorro. (no li digeu a ningú, però no seria la primera vegada que amb l'emoció de cosir m'oblido de deixar el forat i em toca descosir, cosa que aborreixo un munt).

 


Una altra cosa que va molt bé i he descobert recentment és a fer uns talls perpendiculars a la costura quan cosim corves. Així quan gires queda millor, que la tela no tiba tant.Girem el gorro, sempre deixo els forats justos, i m'enrecordo a l'hora de girar, qué hi farem.


   

Així és com queda un cop girat, ara ja nomès queda colocar un dins l'altre i ja gairebé el tindrem acabat!


Nomès ens queda tancar el forat que hem deixat per girar o bé amb costura invisible o amb un repunt a màquina; això ja a gust del consumidor!!

 Ara ja nomès queda disfrutar d'aquest fantàstic gorro reversible i súper còmode!!
A més el podeu personalitzar tant com volgueu, fer-lo amb polar i jersei per a l'hiver, afegir-li orelles, cors... tot el que se us passi pel cap.
Mireu l'Albert que guapo que està estrennant el seu:


Li vaig afegir unes rodones a l'alçada de les orelles per fer-lo una mica més divertit, que si no el negre quedava... molt negre. Que per cert la part negre és recilada d'una samarreta.
La feina va ser meva per convènce'l que se l'habia de treure a casa!!!
Senta bé quan els fas una cosa i veus que els agrada eh!!
Ànims probeu aquests gorros, que ja veureu que amb un no en tindreu pas prou!!
No us oblideu de fer una ullada a la Pantigana, és un blog amb uns tutorials "estupendus", i mooolt bones idees.

dimarts, 26 de març de 2013

FALDILLA AMB BUTXAQUES

Em vaig enamorar d'aquesta tela nomès veure-la, la pena és que era un final de peça i en quedava nomès un tros petit.
L'avantatge és que la ser final de peça també era barateta, no es pot tenir tot.


Una faldilla per la primavera/ estiu de la Rita, serà que no en té de faldilles, però li entusiasmen i a mi em resulten pràctiques. Primer amb unes malles a sota són genials per anar cómodes i femenines (com a ella li agradaria anar cada dia si la deixes triar sempre), per al cole. I de cara al bon temps sense les malles i ja tenim conjunt d'estiu.


 
Aquesta vegada em va venir molt de gust de probar d'afegir-li unes butxaques, ella sempre me'n demana, i així va que ens carregarem la rentadora a pedres i pedretes (nomès em consola que totes les rentadores amb nens petits estan si fa no fa).
Crec que en farè més amb butxaques resulta més senzill del que em pensava.
Encara no l'ha vist la Rita aquesta, és una petita sorpresa que no sé per quan em guardaré.
Potser per estrenar pel seu sant el 22 de maig, digeu-me exagerada, però amb tres fieres a casa si vull arribar a tot o gairebè les coses s'han de planificar amb antelació!!
Ens veiem.